REDUCEREA FRECVENTEI RESPIRATORII SCADE TENSIUNEA ARTERIALA

by Cristian Dobre

S-a devedit ca reducerea frecventei respiratorii poate sa fie foarte eficienta in scaderea tensiunii arteriale. In randurile de mai jos veti afla cum trebuie sa respiri pentru a scadea tensiunea arteriala:

1. Mai intai asculta niste muzica clasica sau blues.

2. Incepe sa respiri din ce in ce mai usor si mai adanc, dar mentine o frecventa confortabila. Nu trebuie sa iti privezi organismul de oxigen, dar nici sa respiri prea rapid, ca si cum te-ai afla intr-o stare alerta. Tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi cat mai mult si sa lasi corpul sa se adapteze. In aceasta maniera vei observa ca vei respira mai incet si mai adanc.

3. Mareste gradat timpul de expirare a aerului pana cand iti ia de doua ori mai mult sa dai aerul afara din plamani decat iti ia sa tragi aer in plamani. De exemplu, daca inspiri timp de 3 secunde, atunci va trebui sa dai aerul afara in decurs de 6 secunde.

4. Odata ce te-ai obisnuit cu acest stil de a respira, incepe gradat sa micsorezi frecventa cu care respiri. Ai insa grija si nu respiri prea lent, incat sa te afli intr-o situatie de disconfort. Daca incepi sa te simti rau, sau daca ai impresia ca ametesti, atunci respira normal, pentru ca apoi sa incerci sa iti micsorezi din nou frecventa respiratorie.

5. Respira in aceasta maniera timp de 15 minute. Repeta acest exercitiu de 4-5 ori pe saptamana.

Pentru a exersa aceasta tehnica de respirat va trebui sa te afli intr-o stare de completa relaxare. De aceea iti recomandam sa incerci acest stil de respiratie doar atunci cand esti complet odihnit.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments