IOAN BALAUR: „SE VOR LUA GREU PUNCTE LA ARAD, UTA ARE UN PROIECT INTERESANT”

by Sorin Haut

Ioan Balaur, antrenorul Gaz Metanului Mediaş, s-a declarat mulţumit de victoria obţinută astăzi la Arad, în prima etapă a noului sezon din „B2”, dar mai puţin de jocul echipei sale: „Sunt mulţumit de rezultat, dar nemulţumit de calitatea jocului nostru, mai ales că am luat un gol la o fază fixă. Per ansamblu, am mai avut situaţii de poartă, dar am avut şi puţin noroc, la ocazia rarisimă a gazdelor, când portarul nostru a respins un şut din doi metri. Cred că am fost şi puţin inspirat, Cosimo marcând la două minute după ce l-am introdus pe teren. Mi-a fost teamă de impactul cu Liga a II-a, cu oraşul Arad, care ştiam că este aproape de fotbal şi de această echipă, de istoria şi ambiţia UTA-ei. De asemenea, îmi era frică să nu intrăm pe teren cu iluzia că numele jucătorilor vor câşiga meciul. La 1-0 am crezut că jocul este la îndemâna noastră şi nu am reuşit să ne concentrăm suficient de bine la câteva ocazii. Consider, totuşi, că ne-am impus corect”, a spus Ioan Balaur.

Impresionat de istoria Aradului

Tehnicianul Gazului a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei arădene, pe care o vede una dintre pretendentele la locurile fruntaşe: „Chiar dacă e nou promovată, cred că UTA va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat şi puţine echipe vor lua puncte la Arad. Nu cunosc prea bine toate echipele din serie, dar eu zic că aici se vor lua greu puncte. Există un proiect interesant, o generaţie de jucători tineri, ceea ce e benefic pentru fotbalul românesc. Am crezut şi cred în continuare că UTA este una dintre principalele contracandidate la promovare, rămâne de văzut în următoarele etape ce echipe vor mai confirma, abia apoi pot să mă pronunţ asupra prinipalei adversare în lupta la promovare.”

Roli Nagy: „Am început meciul de la 0-1

De cealaltă parte, Roland Nagy s-a declarat dezamăgit de rezultat şi de faptul că echipa sa a avut parte de un debut nefericit în Liga a II-a: „Sigur, suntem nemulţumiţi de rezultat şi de faptul că nu am scos nimic din acest debut al nostru în Liga a II-a. Din păcate am pornit meciul de la 0-1, am primit gol devreme, în faţa unei echipe pragmatice, care a ştiut să profite de erorile noastre. Am avut, totuşi, o serie de situaţii de a reveni, dar în special după ce ei au înscris şi golul doi, ne-am trezit destul de târziu. În faţa unei asemenea adversare, cu un lot şi pretenţii de genul Mediaşului, trebuie să înscrii dintr-o jumătate de ocazie. Am avut iniţiativă, chiar am controlat jocul în unele momente, dar rămâne regretul că nu am reuşit să facem acest debut mai frumos, în faţa propriilor suporteri şi unei asemenea atmosfere.”

Încredere în echipă: „Vom arăta mai bine”

Roli Nagy este optimist şi are încredere în jucătorii săi, care odată scăpaţi de impactul debutului cu eşalonul secund, se pot descătuşa şi obţine rezultate pozitive: „Important e să continuăm cu o asemenea atitudine, suntem pe un drum bun, iar echipa poate creşte. Rezultatele pozitive vor veni şi ele, rămâne ca noi toţi să credem în această echipă, cu destui jucători tineri şi unii foarte tineri. Sunt sigur că ei vor creşte şi vom arăta mai bine de la o etapă la alta. Vrem să scoatem maximum din fiecare meci, iar apoi vedem unde vom fi în clasament, un prim obiectiv ar fi play-off-ul, ne-ar oferi liniştea de care avem atâta nevoie”, a mai spus Nagy.

 

 

 

Facebook Comments