SURPRIZA IN ESALONUL SECUND: FC OLT SE RETRAGE, IAR PINCOTA SI BIHORUL SUNT SALVATE!

by Sorin Haut

FC Olt Slatina a decis să se retragă din Liga a II-a, ca urmare a datoriilor imputate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt (AJPF), motiv pentru care autorităţile locale nu mai pot finanţa clubul. S-a trimis deja pe adresa Federaţiei o înştiinţare de retragere din campionat, iar jucătorii au fost anunţaţi de colaps în cursul zilei de joi. Pe locul patru în play-off-ul din B2, FC Olt avea în componenţă şi câţiva arădeni, printre care fostul căpitan al UTA-ei, Alin Gligor, Alin Pavel şi Alex Leucuţa. Alţi doi jucători care au evoluat la echipe arădene, Ştefan Blănaru (ex Sebiş) şi Alin Ignea (ex UTA) făceau parte din lotul oltenilor, în vreme ce antrenorul slătinenilor era Dan Oprescu, fost fotbalist al Aradului.

Nu mai retrogradează nimeni!

Retragerea echipei FC Olt Slatina din campionatul ligii secunde va produce mai multe schimbări atât în play-off, cât şi în play-out-ul din B2. După ce Federaţia Română de Fotbal va aproba cererea de retragere din campionat, FC Bihor, Şoimii Pâncota şi Farul Constanţa, echipe ameninţate cu barajul de evitare al retrogradării, vor fi automat salvate. Farul Constanţa era sigură de prezenţa la barajul pentru evitarea retrogradării, acolo unde urma să întâlnească pe FC Bihor sau Şoimii Pâncota.

Pîncota – Bihor, fără miză

Dubla întâlnire nu mai are niciun rol acum, deoarece locul care trebuia să fie luat de pierzătoarea barajul se va aşeza FC Olt. Cu alte cuvinte, nu mai retrogradează nimeni din actualul sezon, iar jocurile din play-out nu vor mai avea nicio miză. Nu este exclus însă ca Oltul să revină asupra deciziei, dar atunci am vorbi deja despre circ. Celelalte echipe retrase sau excluse în acest sezon al eşalonului secund, cărora i se alătură FC Olt, sunt Săgeata Năvodari, Unirea Slobozia şi AFC Fortuna Poiana Câmpina. Meciul de mâine, ora 11, dintre Şoimii Pîncota şi FC Bihor, anunţat drept un derby al supravieţuirii, va figura doar pentru statistică.

Facebook Comments