19 refugiați au încercat să iasă din România, ascunși în cutii de carton

by Florian Popa

[lock][/lock]Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat 19 persoane din Yemen, Somalia, Afganistan și Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui autovehicul, în cutii de carton.

În data de 29.08.2018, în jurul orei 23.55, la P.T.F Nădlac Csanadpalota – I.T.P.F Oradea, judeţul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean român, şofer al unui mijloc de transport înmatriculat în România.
Procedându-se la exploatarea analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.
Astfel, în interiorul autovehiculului au fost descoperite, ascunse în cutii de carton, 19 persoane, dintre care 8 bărbaţi, 9 femei și 2 minori.
Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Yemen, Somalia, Afganistan şi Irak, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani, iar copiii între 14 și 16 ani.
La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Facebook Comments