STRAZI REABILITATE LA BELIU CU BANI DE LA CONSILIUL JUDETEAN SI MINISTERUL DEZVOLTARII

by Paula Craciun

Comuna Beliu a reuşit în acest an să atragă sume importante pentru asfaltarea şi modernizarea străzilor, dar şi a drumurilor comunale ce fac legătura cu centrul de comună. Consiliul Judeţean a avut o contribuţie importantă la aceste realizări.

“ Astăzi inaugurăm în comuna Beliu lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, atât în ceea ce privesşte modernizarea drumurilor comunale care leagă satele apărţinătoare de centru de comună, repectiv localitatea Beliu  cît şi lucrări de modernizare a străzilor din interiorul localităţii Beliu. Îl felicit pe domnul primar pentru munca depusă, pentru a atrage fonduri judeţene şi naţionale. Consiliul Judeţean a sprijinit şi va sprijini în continuare modernizarea comunelor din judeţul Arad. Credem că aceste investiţii aduc o creştere a nivelului de trai al populaţiei,  şi vin în ceea ce noi considerăm că ar trebuie să se întâmple în judeţul Arad“, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

“ Am asfaltat doi kilometri şi jumătate de străzi, din fonduri primite de la Consiliul Judeţean. Astfel, Beliu arată ca o comună europeană”, a declarat Pavel Ţica, primarul comunei Beliu.

La Beliu s-au inaugurat lucrările pe 2,5 kilometri de străzi interioare, cu o valoare de 500.000 de lei, fonduri al Consiliului Judeţean.
De asemenea, a fost modernizat drumul comunal DC 9, între Tăgădău şi Beneşti, cu o lungime de 1,5 kilometri, în valoare de 500.000 de lei, tot din fonduri ale Consiliului Judeţean.
În plus, prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală), comuna Beliu a accesat 2,1 milioane de lei pentru continuarea modernizării DC 9, pe un tronson de 3 kilometri, pe traseul Beneşti-Bochia-Secaci, obiectiv de asemenea inaugurat.
Ca o investiţie viitoare, comuna Beliu a accesat un alt proiect, tot prin PNDL, în valoare de 6 milioane de lei, prin care se va continua modernizarea DC 9, până la Mărăuş, pe o distanţă de 4,5 kilometri.

Facebook Comments