12 lucruri mai puțin cunoscute despre Robert De Niro

12 lucruri mai puțin cunoscute despre Robert De Niro

Cu și despre Omul Ovidiu Cornea, “Directorul de Teatru cu o longevitate demnă de vinuri”
David Cassidy a ajuns în stare gravă la spital
Părintele cascadorilor din actuala generație, Paul Fister, a încetat din viață

Îndrăgitul star este cunoscut ca fiind extrem de dedicat rolurilor pe care le interpretează, este implicat în afaceri cu restaurante și are 6 copii!  

  • De Niro are origini italiene, britanice, olandeze, germane, franceze și irlandeze. Vorbește fluent italiana și franceza.
  • Părinții au fost amândoi pictori. După nașterea lui, tatăl, Robert De Niro senior, și-a recunoscut orientarea homosexuală și a divorțat de mama lui, Virginia Admiral.
  • A decis că va fi actor la 17 ani, după vizionarea unui film la un cinematograf de cartier. A renunțat la liceu și s-a înscris la Școala de actorie Stella Adler.
  • A crescut la câteva blocuri de Martin Scorsese, dar cei doi s-au cunoscut abia în 1972, când De Niro avea 29 de ani, iar Scorsese, 30, la o petrecere. Și-au dat seama că se știau din vedere, din cartierul copilăriei lor, dar fără a-și vorbi vreodată. Acum, cei doi lucrează foarte des împreună.
  • De Niro i-a atras atenția lui Scorsese asupra lui Leonardo DiCaprio, după ce a lucrat cu el la “Viața lui Toby”. Regizorul a fost impresionat de talentul lui și l-a cooptat apoi în foarte multe filme.
  • În copilărie, lui De Niro i se spunea Bobby Milk, pentru că era alb ca laptele.
  • Acum, șoferii de limuzină din Los Angeles îi spun No Dinero, aluzie la faptul că e zgârcit și nu lasă bacșiș.
  • E atât de dedicat rolurilor pe care le interpretează, încât s-a îngrășat 30 de kilograme pentru “Taurul furios” (a intrat în Cartea Recordurilor cu asta, în 1980, dar a fost detronat după 7 ani de Vincent DʼOnofrio, care a luat 35 kg pentru “Platoșa de oțel”), a stat patru luni în Sicilia și a învățat dialectul local, ca să fie credibil în rolul lui Vito Corleone din “Nașul 2”, a condus taxiuri înainte să filmeze “Șoferul de taxi” și a-nvățat să cânte la saxofon pentru “New York, New York”. Cel mai departe a mers însă pentru “Promontoriul groazei”, în care trebuia să arate fioros: a pus dentistul să-i pilească dinții și să-i monteze coroane metalice, iar după terminarea filmărilor, s-a întors la el ca să-i repare dantura…
  • E foarte bun prieten cu Joe Pesci, căruia i-a rupt, fără să vrea, o coastă, la filmările pentru “Taurul furios”.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0