10 alimente care te omoară încet, dar sigur

by Andreea Radu

Când vă uitați la ratele obezității, diabetului și bolilor de inimă, este clar că stilul nostru de viață influențează negativ sănătatea noastră. Noi am făcut o listă cu 10 dintre cele mai nocive alimente pe care le consumăm zilnic.

1. Margarină

Timp de ani buni, untul a fost considerat un aliment periculos, dar în urma unor studii, specialiştii au ajuns la concluzia că margarina este adevăratul „duşman”. Făcută cu uleiuri vegetale hidrogenate, bogate în grăsimi, un număr de studii au asociat acest aliment cu un risc crescut de boli de inimă și de cancer.

2. Sifon

Sifonul este cunoscut pentru creșterea în greutate și poate crește riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet și osteoporoză.

3. Chipsurile

Una dintre cele mai frecvent consumate gustări, chipsurile de cartofi nu sunt deloc sănătoase. Bogate în grăsimi, sare și calorii, chipsurile pot duce la o creștere semnificativă a greutății atunci când sunt consumate în mod regulat. Un alt domeniu de îngrijorare este colesterolul, deoarece această gustare sărată a fost prăjită adânc în cel mai mortal tip de grăsime – trans grăsime.

4. Alimentele fără grăsimi

De la iaurt la lapte, alimentele fără grăsimi au explodat pe piaţă odată ce au apărut,dar cercetătorii au descoperit efectele reale ale acestor alimente asupra sănătății. Comercializate ca alternativă sănătoasă, conținutul de grăsime este în general înlocuit cu zahăr, îndulcitori artificiali sau sirop de porumb cu fructoză ridicată. Amintiți-vă că grăsimea nu este inamicul – aveți nevoie de grăsime pentru a vă hrăni corpul și mintea.

5. Îngheţată

Dacă ești o persoană care mănâncă zilnic o ceașcă de înghețată, te vei expune la risc crescut de colesterol și un risc crescut de diabet. Făceţi-vă propriul iaurt înghețat de calitate din iaurt bogat în probiotice.

6. Caşcaval

Deși este bogat în calciu, aceast aliment este bogat în grăsimi și, atunci când este asociat cu alte alimente bogate în calorii, poate aduce un „câștig” nesănătos în greutate. Desigur, spre deosebire de brânzeturile făcute tradițional,caşcavalurile din supermarket suferă o prelucrare imensă și conțin un număr de potențial aditivi care cauzează cancer.

7. Carnea roşie

Când vine vorba de carnea roșie, cuvântul „moderat” pare să iasă din context. În ansamblu, Lumea Occidentală mănâncă prea multă carne de porc, miel și carne de vită, crescând riscul de cancer.

8.  Pâinea albă

Pâinea albă ocupă un loc înalt pe scara glicemică. Acest carbohidrat este cunoscut pentru creşterea nivelurilor de zahăr din sânge, crescând riscul de rezistență la insulină și complicațiile de sănătate asociate, inclusiv diabetul zaharat.

9. Popcornul

Aceast aliment conţine o substanță chimică care este cunoscută pentru descompunerea stratului de celule care ne protejează creierul.

10. Sucul de fructe

Da, credeți sau nu, sucul de fructe este un aliment mortal, pe baza conținutului ridicat de fructoză. Îndulcite cu zahăr, majoritatea sucurilor de fructe nu sunt decât o băutură dulce. Nu numai ca aceste băuturi măresc riscul de diabet zaharat, dar și duc la o grăsime excesivă.

 

Sursa: wowbiz.ro

 

Facebook Comments